„Insula Eternei Primăveri”, Tenerife

Ce mai este de spus despre “Insula Eternei Primăveri”, Tenerife? Dacă nu ai vizitat-o încă, presupunem că ai auzit cel puțin de ea de la prieteni sau familie, iar căutarea ta pentru mai multe informații te-a adus la această postare!

Tenerife este o destinație perfectă pentru o vacanță plăcută pe plajă sau la munte – pe tot parcursul anului. Cu plaje splendide, munți uriași și o gamă variată de mâncare și băuturi autentice și delicioase, Tenerife te va cuceri cu siguranță. Te vei îndrăgosti de peisajele sale pitorești, precum și de cultura vibrantă și viața de noapte din Insulele Canare.

Cea mai mare insulă din Insulele Canare, Tenerife, stârnește întrebări despre apartenența sa geografică: face parte din Europa sau din Africa? Desigur, geografic vorbind, insula se află în Oceanul Atlantic, în apropierea Marocului și a Sahara Occidentală, dar aparține Spaniei.

O dezbatere fără sfârșit se poartă în privința frumuseții Nordului versus Sudului insulei. Nu există un răspuns absolut, deoarece ambele părți au farmecul lor distinct. Sudul îți încântă simțurile cu o climă caldă și stabilă și plaje cu nisip fin, perfecte pentru relaxare, în timp ce Nordul te îmbie cu trasee de drumeții uimitoare, peisaje verzi și sate pitorești. Pentru a experimenta acest contrast unic, trebuie să consulți articolul nostru de pe blog despre toate motivele pentru a vizita Tenerife – vei fi inspirat să îți planifici imediat o călătorie.

 

Temperatura

 

Care este cel mai bun moment pentru a vizita Tenerife? Ei bine, Tenerife este recunoscută pentru varietatea sa de microclimate. Temperaturile pot suferi schimbări drastice în funcție de locație pe insulă. Vremea și peisajele sunt extrem de diverse, datorită vulcanului Teide, care domină centrul insulei. Deși vremea este stabilă pe tot parcursul anului, partea de nord este mai răcoroasă, cu mai multe zile ploioase și înnorate, datorită norilor care se adună de obicei în această zonă. Aici vei găsi multă verdeață și o umiditate proaspătă deosebită.

Într-adevăr, vremea este unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale insulei. Perfectă pentru vacanțe relaxante sub soarele cald sau drumeții prin munți, savurând briza rece. Este remarcabil să ai o destinație europeană care oferă vreme plăcută tot timpul anului!

În plus, Tenerife se mândrește cu un număr mic de zile de ploaie pe an, iar soarele strălucitor este prezent aproape în fiecare zi, oferind o expunere solară excelentă.

Compare